Förrätter

Förrätter

Kücük Meze

En tallrik med blandade, kalla röror att njuta till vårt hembakade bröd.

Lagom som förrätt till 2 personer.

Antep Ezme tomat- och paprikaröra med lök, vitlök och chili Zebze Talatur

röra med zucchini, morötter, vitlök och yoghurt Pasa Ezmesi fåroströra med vitlök, olivolja och dill Patlican Salatasi aubergineröra med vitlöksyoghurt och olivolja

Cacik vitlöksyoghurt med riven gurka och persilja

129:-

 

Grande Meze

En större tallrik med husets blandade kalla och varma förrätter.

Lagom för 2-4 personer att dela som förrätt, eller för en person som huvudrätt.

Går även utmärkt att beställa vegetarisk.

199:-

 

 

 

Soguk Meze - kalla smårätter

 

Peynir Tabagi osttallrik med fikonmarmelad

109:-

Yaz Salatasi honungs- och vattenmelonsallad med fetaost och oliver

95:-

Yaprak Sarma vinbladsdolmar fyllda med ris

72:-

Coban Salatasi turkisk bondsallad med gurka, tomat, getost och lök i vinägrett

72:-

 

Sicak Meze - varma smårätter

 

Manti hemgjord turkisk ravioli fylld med lammfärs,

serveras med torkad mynta och vitlöksyoghurt

89:-

Pastirma Sarma stekt turkisk ost inlindad i lufttorkat oxfilé kryddat med bockhornsklöver, serveras med vitlöksbröd och cacik

95:-

Hurma dadlar i kalkonbacon med rödvinssås

89:-

Karides Sögüs jätteräkor i krämig vitvinssås med dill och vitlök

95:-

Koyun Peynir Pane panerad, friterad fårost

89:-

Pacanga Böregi filodegsrullar med lufttorkad oxfilé, ost och bockhornsklöver

89:-

Sigara Böregi filodegsrullar med fårost och persilja

72:-

Kalamar Tava friterade bläckfiskringar med Ottomanias tartarsås

72:-

 

 

 

 

 

 

 

turkish food

031-20 40 00

info@ottomania.se

Copyright © Ottomania 2015

web design by www.wenio.se