Förrätter

Förrätter


Sicak Meze - varma smårätter


Manti hemgjord turkisk ravioli fylld med lammfärs,

serveras med torkad mynta och vitlöksyoghurt


Pastirma Sarma stekt turkisk ost inlindad i lufttorkat oxfilé kryddat med bockhornsklöver, serveras med vitlöksbröd och cacik


Hurma dadlar i kalkonbacon med rödvinssås


Karides Sögüs jätteräkor i krämig vitvinssås med dill och vitlök


Koyun Peynir Pane panerad, friterad fårost


Pacanga Böregi filodegsrullar med lufttorkad oxfilé, ost och bockhornsklöver


Sigara Böregi filodegsrullar med fårost och persilja


Kalamar Tava friterade bläckfiskringar med Ottomanias tartarsås









Kücük Meze

En tallrik med blandade, kalla röror att njuta till vårt hembakade bröd.

Lagom som förrätt till 2 personer.

Antep Ezme tomat- och paprikaröra med lök, vitlök och chili Zebze Talatur

röra med zucchini, morötter, vitlök och yoghurt Pasa Ezmesi fåroströra med vitlök, olivolja och dill Patlican Salatasi aubergineröra med vitlöksyoghurt och olivolja

Cacik vitlöksyoghurt med riven gurka och persilja


Grande Meze

En större tallrik med husets blandade kalla och varma förrätter.

Lagom för 2-4 personer att dela som förrätt, eller för en person som huvudrätt.

Går även utmärkt att beställa vegetarisk.


Soguk Meze - kalla smårätter


Peynir Tabagi osttallrik med fikonmarmelad


Yaz Salatasi honungs- och vattenmelonsallad med fetaost och oliver


Yaprak Sarma vinbladsdolmar fyllda med ris


Coban Salatasi turkisk bondsallad med gurka, tomat, getost och lök i vinägrett


turkish food

031-20 40 00

info@ottomania.se

Copyright © Ottomania 2015

web design by www.wenio.se